Néha nem vágyunk másra, csak valami igazán jóra!
Mi a lókolbásszal töltött sült karajra esküszünk! Nincs is jobb vasárnapi ebéd egy szaftos, töltött húsnál. A pikánsságát a különleges lókolbász adja, amivel töltjük. Ha csak egy lóhúsból készült receptet próbál ki, akkor mindenképpen ez legyen az! Érdemes megsütni, finomítgatni, magához idomítani, feljavítani, elrontani, majd az egészet újrakezdeni, amíg tökéletessé nem válik.
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 1 hosszú szál Zemplén Gourmet Lókolbász
- 3 vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 szál friss rozmaring
- 1 evőkanálnyi szárított kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- 70 g majonézes torma
Elkészítés:
- Felszúrjuk a karajt és beletöltjük a kolbászt.
- Egy tepsiben a hagymát és a fokhagymát apróra daraboljuk, majd rátesszük a húst. Megsózzuk, megborsozzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel megbolondítjuk, és aláöntünk egy pohár vizet.
- Az egészet lefedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben alaposan átsütjük. Nagyjából másfél órányi sütés után szépen megpuhul.